LUCTRA - biologiskt effektivt ljus

LUCTRA® - PERFECT DAY LIGHT

LUCTRA® är den första LED-belysningen för arbetsplatser med biologiskt effektivt ljus och som gör denna kunskap tillgänglig för alla. Dagsljus ger signaler till hjärnan som synkroniserar vår inre rytm med det naturliga dagsförloppet. Alla människor har sin egen personliga dygnsrytm och ju närmare vår dagliga rutin följer denna rytm, desto bättre mår och presterar vi. Dessvärre får de flesta av oss för lite dagsljus idag, vilket kan sätta vår dygnsrytm ur spel. Med LUCTRA® som kontorsbelysning kan du skapa en egen belysningskurva som passar dig, vilket har en stabiliserande effekt på din dagliga biologiska rytm. 

Att ljuset från LUCTRA® har en biologisk effekt har bevisats i en klinisk studie ledd av PD Dr Dieter Kunz. LUCTRA® är den första lampan för arbetsplatsen där sådant systematiskt bevis har fastställts. LUCTRA® finns i olika modeller av designade bordslampor och golvlampor, inklusive sladdlösa mobila lampor.

 

Nyheter

Arkitekter ger designpris till den mobila lampan LUCTRA® FLEX

"Denna produkt har potential att bli en klassiker"

LUCTRA® firar utmärkelsen GERMAN DESIGN AWARD 2017

LUCTRA® har lagt ännu ett pris till sin imponerande samling av utmärkelser med en Gold German Design Council award i en ny kategori för bästa...